infrarood verwarming

Isolatiebeer gelooft in het nieuwe verwarmen. Verwarm alleen ruimtes waar u wilt op elk moment. Zo bespaart u op de energierekening. 
Infrarood verwarming kan worden toegepast als hoofd- of bijverwarming in o.a. woningen, kantoren, vakantiehuizen, winkels, horeca, pleziervaart, caravans. Met een uitgebreid programma aan producten biedt isolatiebeer efficiënte en stijlvolle oplossingen die geheel kunnen worden afgestemd op het gewenste comfort in de ruimte waar infrarood verwarming ingezet moet worden.
Infrarood is de laatste jaren doorontwikkeld en kan inmiddels toegepast worden als hoofd of bijverwarming.

Hoe werkt infraroodverwarming?

Infrarood verwarmingen maken gebruik van de lange golf infraroodstraling (IR-C) en verwarmen hier de omgeving, personen, objecten en indirect de lucht.

Het voordeel van infraroodpanelen is dat ze zowel tegen de wand als het plafond te plaatsen zijn. Met een thermostaat en afstandbediening kan elk paneel afzonderlijk ingesteld worden.
Er moet natuurlijk wel een stopcontact of een wandcontactdoos in de buurt zijn.

Infrarood verwarming is een ideale manier om gasverbruik te besparen. U kunt beginnen met het verwijderen van een radiator in uw werkkamer of zolderkamer en deze te verwarmen met een infraroodpaneel. Op deze wijze kunt u dan stap voor stap met isolatiebeer verduurzamen.

Werkingsprincipe infrarood verwarming

Verschil tussen infrarood en convectie verwarming
Het verschil tussen infrarood verwarming en convectie verwarming zit hem in de lucht. Van belang is, dat infrarood verwarming geen lucht, maar objecten verwarmt. Hierdoor ontstaat er geen luchtcirculatie en dus ook geen opdwarrelend stof/huisstofmijt/pollen/bacteriën.
Alle nadelen van de gebruikelijke convectie verwarming tegenover alle voordelen van infrarood verwarming staan hieronder kort samengevat:

Nadelen convectie verwarming

 • Vochtige lucht condenseert op de wanden, hierdoor vormen zich schimmels en wordt het stucwerk aangetast
 • De circulerende lucht in de ruimte zorgt voor opdwarrelend stof
 • Temperatuursverschillen in de ruimte zorgen voor hinderlijke trek.

Opwarming van de lucht heeft een aantal negatieve effecten. Allereerst ontstaat er een luchtcirculatie in de ruimte, doordat warme lucht opstijgt en koude lucht daalt. Hierdoor krijg je grote temperatuursverschillen, die wij als mensen bijvoorbeeld als een koude vloer ervaren. Bovendien zal stof opdwarrelen als gevolg van de luchtcirculatie. Het stof, met inbegrip van huismijt/pollen/bacteriën, wordt mee getransporteerd in de lucht en eindigt in onze luchtwegen.

Heeft u een recent geïsoleerde woning dan kunt u infraroodverwarming gebruiken met een lager vermogen zo verbruikt u minder energie. Heeft u een minder goed geïsoleerde woning geen probleem, Isolatiebeer kan uw woning eerst na-isoleren of u kiest voor infraroodverwarming met een hoger vermogen.

Voor meer informatie nodigen wij u graag uit in onze showroom voor een persoonlijk gesprek.

De voordelen van infraroodverwarming:

 • Gasbesparend
 • Eenvoudig te installeren
 • Levenslange vrijstelling van onderhoud
 • Flexibele installatie
 • Mooi design 

Andere voordelen van infraroodverwarming

 • Objecten blijven droog en geven warmte af
 • Infrarood warmte heeft een positieve uitwerking op de mens
 • Gunstig in aanschaf en energiebesparend

   

  Fysiologisch gezien is het ook van belang om te melden, dat koudere lucht veel gezonder is dan warme lucht. Denk hierbij aan een verademende wandeling in de koude winterlucht! Dat bij een bedompte lucht ook nog meer geventileerd moet worden is een punt, dat, in vergelijking met infrarood verwarming, ook in acht dient te worden genomen voor wat het energieverbruik betreft. Feit is namelijk, dat door deze noodzakelijke ventilatie ook veel warmte verloren gaat. Een ander probleem ontstaat wanneer warme lucht condenseert op de koude wanden. Hier ontstaat schimmelvorming, die voor de gezondheid uiterst bedenkelijk is.

  Fysiologisch gezien wordt, door de infrarood stralingswarmte, de warmte in objecten (wanden/plafond/vloer/meubels (maar ook het menselijke lichaam) opgeslagen om deze vervolgens vertraagd aan de ruimte af te geven. Hierdoor ontstaat een groot energie-besparingspotentieel. Is de gewenste temperatuur in de ruimte bereikt, dan zal de infrarood verwarming worden uitgeschakeld tot het punt, dat het weer noodzakelijk is om de opslag van warmte weer aan te vullen.
  Infrarood verwarming geeft dus stralingswarmte af en geen convectiewarmte. Er is dus geen sprake van luchtcirculatie. Er vindt dus ook geen dwarreling van stof plaats. Ook is de luchttemperatuur koeler dan de wandtemperatuur. Zoals reeds opgemerkt is de ademlucht koeler, vrij van stof en daarom ook veel gezonder.

  MEER INFO OF EEN AFSPRAAK IN ONZE SHOWROOM?

  15 + 10 =

  SHOWROOM (alleen op afspraak)

  Toermalijnring 1040
  3316 LC Dordrecht

  redwell
  infrarood verwarming

  Wanneer U kiest voor Redwell infrarood verwarming kiest u voor een efficiënt product met een hoge standaard en zeer veel afwerking mogelijkheden.

  Zo past het infraroodproduct perfect in uw woon of werkinrichting. Redwell is marktleider op het gebied van infrarood verwarming en voert het breedst mogelijke assortiment. Dat zie je terug in de reeks ontwikkelde ontwerpen welke design uitstralen.

  Kiest U voor Redwell dan kiest u voor Oostenrijkse kwaliteit met een fabrieksgarantie van 120 maanden. Producten worden De producten worden gemaakt volgens de modernste productietechnieken en de strengste kwaliteitsvoorschriften daarnaast zijn deze producten onderhoudsvrij en gemakkelijk te monteren.

  Het is mogelijk om de infraroodpanelen te voorzien van draadloze thermostaten en smart home aansturingen. Hierdoor kunt u het verwarmingssysteem helemaal naar uw wensen op afstand aan en uitzetten. Het is ook mogelijk om met onafhankelijke tijdschakelaars te werken. Zo is het warm waar en wanneer U het wenst.

  heatwave
  infrarood verwarming

  Wanneer U kiest voor Heatwave infrarood verwarming kiest u voor een efficiënt product met een standaard afwerking en juiste prijs kwaliteit verhouding.

  De producten van Heatwave hebben een naadloos ontwerp en zijn ook toepasbaar in badkamers. De producten zijn onderhoudsvrij en gemakkelijk te monteren.

  Het is mogelijk om de infraroodpanelen te voorzien van draadloze thermostaten en smart home aansturingen. Hierdoor kunt u het verwarmingssysteem helemaal naar uw wensen op afstand aan en uitzetten. Het is ook mogelijk om met onafhankelijke tijdschakelaars te werken. Zo is het warm waar en wanneer U het wenst.

  Modellen

  Pro-Line 300

  Vermogen 300 Watt

  Afmeting 592 x 592 x 20mm

  Thermische beveiliging: ja

  Garantie: 8 jaar

  Pro-Line 500

  Vermogen 500 Watt

  Afmeting 1000 x 592 x 20mm

  Thermische beveiliging: ja

  Garantie: 8 jaar

  Pro-Line 650

  Vermogen 650 Watt

  Afmeting 1490 x 450 x 20mm

  Thermische beveiliging: ja

  Garantie: 8 jaar

  Pro-Line 700

  Vermogen 700 Watt

  Afmeting 1192 x 592 x 20mm

  Thermische beveiliging: ja

  Garantie: 8 jaar

  Pro-Line 850

  Vermogen 850 Watt

  Afmeting 1192 x 800 x 20mm

  Thermische beveiliging: ja

  Garantie: 8 jaar

  Pro-Line 1000

  Vermogen 850 Watt

  Afmeting 1192 x 800 x 20mm

  Thermische beveiliging: ja

  Garantie: 8 jaar