Uw lage kruipruimte laten isoleren
De beste keuze voor het isoleren van een lage kruipruimte is het laten aanbrengen van HBS Spuitschuimisolatie aan de onderzijde van uw vloer.
Een laag van gemiddeld 15 centimeter dik voorkomt koudebruggen, waardoor er geen kou meer via de vloer kan binnendringen.
Met het aanbrengen van deze isolerende laag tegen de onderkant van uw vloer, ontstaat er als het ware een isolerende schil die de koude lucht in uw kruipruimte weghoudt van uw vloer.
Het isolatiemateriaal sluit alle naden en kieren luchtdicht af, maar door de open celstructuur blijft het ademend en hoeft er geen extra folie overheen.
Bovendien is dit isolatiemateriaal waterafstotend, wat betekent dat het geen vocht opneemt of doorgeeft in een vochtige kruipruimte. Daarbij is het een duurzaam materiaal, waardoor tijdens het isoleren geen schadelijke HFK’s of CFK’s vrijkomen.
Wat is een lage kruipruimte?
Wij spreken van een lage kruipruimte wanneer de hoogte van de kruipruimte, gemeten vanaf de onderkant van de vloer tot de bodem, minder dan 50 centimeter is.
Bij die hoogte is het voor onze werknemers niet meer mogelijk om zelf onder de vloer te komen en goed hun werk te doen.
Om uw lage kruipruimte toch te kunnen isoleren, maken wij gebruik van een isolatierobot.
Hoeveel ruimte heb je minimaal nodig om een lage kruipruimte nog te kunnen isoleren?
De minimale ruimte die wij nodig hebben om een lage kruipruimte te kunnen isoleren is slechts 20 centimeter.
Doordat de robot op afstand te bedienen is, is dit de ideale oplossing voor het isoleren van lage kruipruimtes.
Het grote voordeel van deze wijze van isoleren is dat je nog steeds een isolerende schil aan de onderkant van je vloer kunt laten aanbrengen.
Dat is qua isolatiewaarde vele malen effectiever dan je lage kruipruimte volstorten met piepschuim parels of schelpen. Die isoleren wel, maar veel minder effectief.
De koude lucht die via de ventilatieroosters vanaf buiten uw kruipruimte instroomt, of optrekt vanaf de koude grond, zal immers nog steeds uw vloer kunnen bereiken.
Door het aanbrengen van HBS Spuitschuimisolatie wordt de kou door de isolerende schil tegengehouden.
Kun je niet beter de bodem isoleren bij een lage kruipruimte?
Nee, bodemisolatie is veel minder effectief tegen kou. Tussen de vloer en de bodemisolatie blijft immers altijd een luchtlaag staan die kou doorlaat.
Bovendien kan de isolatie op de bodem koud en vochtig worden, waardoor de kou alsnog uw vloer bereikt. Daarom is bodemisolatie verre van ideaal.
Het is ook niet voor niets dat je voor bodemisolatie veel minder subsidie kunt krijgen, dan voor het isoleren van je vloer.
Wat kost het isoleren van een lage kruipruimte?
Het isoleren van een lage kruipruimte is duurder dan het isoleren van een kruipruimte met voldoende hoogte. Het isoleren met een robot gaat immers lang niet zo snel als dat een mens dat zou kunnen doen.
Maar ja, die past dan weer niet in een lage kruipruimte.
Door het prijsverschil is het isoleren met een robot van een lage kruipruimte, vooral geschikt voor wat grotere en/of ingewikkelde projecten.
Meer weten of een offerte aanvragen?
Voor meer informatie over het isoleren van uw lage kruipruimte of het aanvragen van een vrijblijvende offerte, kunt u direct contact met ons opnemen.
We helpen u graag verder.