SPOUWMUURISOLATIE met Knauf SUPAFIL

BINNEN ÉÉN DAG BETERE ENERGIEPRESTATIES

SNELLE ENERGIE- EN KOSTENBESPARING
Tot 1975 zijn de meeste woningen in Nederland gebouwd zonder geïsoleerde spouwmuur. Bewoners van deze huizen verbruiken als gevolg veel energie en hebben een hoge energierekening. Met goede spouwmuurisolatie bespaar je hierop. Bovendien zorgt dit voor een comfortabele woning waarvan de waarde stijgt. Supafil-spouwmuurisolatie is dé oplossing waarmee je woning binnen één dag is geïsoleerd. In Nederland zijn al ruim 200.000 woningen met Supafil geïsoleerd (april, 2018). 

EEN EFFECTIEVE OPLOSSING
Spouwmuurisolatie is voordelig toe te passen. Onze Supafil Cavity Wall is speciaal ontwikkeld voor het na-isoleren van bestaande spouwmuren (vanaf 40 mm luchtspouw). De spouwmuur wordt van buitenaf geïsoleerd. De verwerker maakt in de voeg van de buitenmuur inblaasopeningen (diameter van tenminste 14 mm).
Deze worden na het inblazen weer keurig gedicht. Beide isolatieoplossingen zorgen ervoor dat er geen warmte verloren gaat via bijvoorbeeld een valse luchtspouw.

 

Voordelen

CONSTANTE WARMTE
AANGENAME BINNENTEMPERATUUR
De spouw vult zich volledig met de inblaaswol. Daarbij zorgt de hoge thermische isolatiewaarde voor een optimale temperatuurverdeling. Het materiaal zorgt voor een koele woning in de zomer en een warme in de winter. Je bespaart hierdoor energie en beperkt de uitstoot van CO2. Zo bereik je een aangename binnentemperatuur om in te wonen en werken.

MINDER GELUIDSOVERLAST
HOGER GELUIDSCOMFORT
Geluid van een drukke weg of spelende kinderen buiten kun je bij een slecht geïsoleerde woning ook binnen horen. Supafil-inblaaswol heeft een geluiddempende werking. Bij het inblazen laat dit isolatiemateriaal geen ruimte over voor gaten en kieren in de spouw. Deze eigenschappen zorgen voor een betere geluidsisolatie en leiden tot een hoger wooncomfort.

BETER LEEFMILIEU
DUURZAME GLASWOL
Onze Supafil-inblaaswol wordt geproduceerd uit tot wel 80% gerecycled glas. Het materiaal bevat verder geen chemische bindmiddelen of kunstmatige kleurstoffen. Supafil-inblaaswol is daardoor een duurzame investering en heeft een positieve invloed op mens en milieu.

VOLLEDIGE VULLING
VOCHTWEREND
De spouw vult zich volledig met Supafil inblaaswol, dat daarbij gelijkelijk verdeeld wordt en niet inzakt. De glaswolvezels zijn met siliconen behandeld, zodat het materiaal waterafstotend is en geen vocht opneemt. De spouwmuur blijft ademen doordat de inblaaswol eenvoudig waterdamp doorlaat.

BINNENLUCHTKWALITEIT
GEZONDHEID
De inblaaswol is voorzien van het Eurofins Gold-certificaat, de hoogst mogelijke norm voor binnenluchtkwaliteit. Supafil bevat namelijk géén formaldehyde. Daarnaast is het materiaal onbrandbaar (brandklasse A1), vocht- en schimmelwerend en reukloos.

SNEL MEER COMFORT
SNELLE VERWERKING
Gecertificeerde en gespecialiseerde installateurs brengen de inblaaswol aan, soms al binnen één dag. Dit gebeurt via de buitenkant dus de bewoners kunnen gewoon in de woning verblijven.