Spouwmuurisolatie met enverifoam

Voor het isoleren van spouwmuren, maar ook voor het herstellen van oude spouwmuurisolatie gebruiken wij enverifoam. Eventuele oude isolatie hoeft niet verwijderd te worden.

Wat is Enverifoam?
Het is een wit schuim dat vloeibaar in de spouw wordt gegoten, waarna het langzaam in de spouw hard wordt. Het grote voordeel van deze isolatie is dat naden, kieren en kleine holle ruimtes goed afgedicht worden. Het resultaat na het uitharden is een naadloze, vormvaste isolatie in de spouwmuur. Enverifoam is een CFK-vrij en waterafstotend isolatieschuim. Voor het schuimen van de foam wordt geen gebruik gemaakt van chemische blaasmiddelen. Het isoleren van uw huis duurt een dag en geeft geen rommel.

Kosten Enverifoam
De kosten voor het aanbrengen van Enverifoam zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals bijv. de spouwbreedte, de bereikbaarheid van de muren en de grootte van de gevels. Wilt u weten of Enverifoam geschikt is voor uw woning, neem dan gerust contact op. Onze adviseur komt – vrijblijvend – bij u langs om te kijken naar de mogelijkheden.

Na isoleren reeds geisoleerde spouwmuur
Veel buitenmuren zijn in het verleden voorzien van UF-schuim. Soms is het UF-schuim nog prima, maar regelmatig is het schuim in de loop van de jaren gaan scheuren, verpulverd en uitgezakt. Vochtproblemen en schimmel zijn vaak het gevolg.
Is uw muur jaren geleden geïsoleerd, maar twijfelt u aan de kwaliteit van de isolatie? Heeft u last van vochtplekken of schimmel op de muur? Neem gewoon contact op voor het maken van een vrijblijvende afspraak.

De isolatiewaarde van Enverifoam
De isolatiewaarde van Enverifoam is afhankelijk van de spouwbreedte. De isolatiewaarde (Rc) bedraagt bij 6 cm 1,69 m2 K/W. Enverifoam is een KOMO-geattesteerd isolatieschuim. Dat betekent dat de isolatiewaarde en kwaliteit van het schuim geheel voldoet aan de normen van het bouwbesluit. Ook is Enveriforam ISSO-geaccrediteerd. Dat is belangrijk, Enverifoam telt daardoor mee voor een beter energielabel voor woning of bedrijfspand.

Enverifoam ervaringen
Natuurlijk is het ook mogelijk het oude UF-schuim te verwijderen. De ervaring is dat dit vaak een behoorlijke kostenpost is, Isolatieherstel met Enverifoam is om deze reden een technisch verantwoord alternatief.

Verschillen UF schuim en Enverifoam.

UF schuim wordt in de markt veel aangeboden, maar wat is nu het verschil?

EnverifoamXD wordt gemaakt met speciaal voor isolatie ontwikkelde grondstoffen. Door de lange cross-link polymeerketens is het ook een zeer sterk en duurzaam materiaal.

Waar oude types ‘uf’ zeer broos en zacht zijn (voorheen resulterend in verstoffing en verdwijnen van het schuim), is EnverifoamXD vele malen sterker. Dit zorgt voor een betere vulling en langere houdbaarheid van de isolatie.

De voornaamste verschillen zitten dus ook in de kwaliteit en duurzaamheid van het materiaal, wat al begint bij de productie van de basiscomponenten.

De medewerkers van De Isolatiebeer worden rechtstreeks vanuit de fabrikant van de materialen opgeleid. Geen leverancier, geen tussenpersonen, maar direct bij de kern van de kennis.