De 5 belangrijkste voordelen van spouwmuurisolatie
Het door ons laten aanbrengen van spouwmuurisolatie heeft vijf voordelen.
1. Uw muren voelen na isolatie direct warmer aan en eventuele tocht vanuit de muur is vanaf nu verleden tijd.
2. Omdat er vanaf nu minder kou uw huis in komt, kan de thermostaat van de verwarming ook lager gezet worden. Een directe besparing op uw vaste lasten en een duurzame winst voor het milieu.
3. In de zomer zal uw huis door de spouwmuurisolatie ook minder snel opwarmen. Dat is met de huidige zomers wel zo prettig.
4. Bij het aanbrengen van onze spouwmuurisolatie kunt u gewoon in huis blijven als u dat wenst.
5. Onder normale omstandigheden is het isoleren binnen een dag gereed.
Hoe weet ik welke spouwmuurisolatie er al in de muur zit?
Om te weten welke spouwmuurisolatie er nu in uw muur zit, kijkt u naar het bouwjaar van uw woning. Afhankelijk van het bouwjaar kunt u inschatten of, en in welke mate, er al isolatie in de muur is aangebracht.
Daarbij geldt dat des te ouder het huis, des te kleiner de kans dat de muur goed geïsoleerd is. Als u niet weet in welk jaar uw huis gebouwd is, vult u dan uw postcode in op de website van het kadaster. Daar vindt u gemakkelijk alle gegevens van uw woning.
Huizen gebouwd voor 1920
Huizen die gebouwd zijn voor 1920 hadden nog helemaal geen spouwmuur. De buitenmuur was gelijk ook de binnenmuur. Daar zat toen geen verschil in.
Dergelijke huizen kunnen dan ook een goede isolatie gebruiken. Dat kan meestal door een extra wand aan de binnenkant aan te brengen en de ontstane ruimte goed te isoleren. Voor dergelijke muren maken wij gebruik van Icynene isolatieschuim.
Na 1920 tot 1960
In de periode na 1920 werden huizen steeds meer voorzien van een door een holle ruimte gescheiden binnenmuur en buitenmuur. De ruimte tussen de twee muren wordt de spouw genoemd.
Het doel van die eerste spouwmuren was vooral om het regenwater en vocht buiten het huis te houden. Men was zich er toen nog niet zo van bewust dat een holle spouwmuur heel veel warmte verliest.
Wanneer u een huis heeft dat tussen 1920 en 1960 is gebouwd, dan is uw huis gebouwd met holle spouwmuren. Wanneer die nog niet zijn voorzien van effectieve isolatie, dan zult u door het laten aanbrengen van spouwmuurisolatie direct een positief verschil merken.
Zowel in comfort in huis, als in dalende stookkosten.
Vanaf 1960 tot 2012
Vanaf 1960 werden spouwmuren verplicht voor elk nieuwbouwhuis. Men werd zich steeds meer bewust van het enorme warmteverlies door holle spouwmuren.
Het werd daarom verplicht om in de spouwmuur van nieuwe huizen isolatie aan te brengen. De spouwmuurisolatie uit deze periode zou volgens de huidige isolatie-eisen meestal niet meer toereikend zijn. Het was destijds wel een stap in de goede richting.
Na 1992 werden de eisen die gesteld werden in de bouwverordening voor spouwmuurisolatie steeds strenger, net zoals voor het isoleren van kruipruimtes en dakisolatie.
Vanaf 2012
Wanneer u in een huis woont dat gebouwd is in 2012 of later, dan is uw spouwmuur vrijwel zeker naar de huidige eisen goed geïsoleerd.
Mocht u toch twijfelen over de bestaande isolatie in uw huis, dan kunt u ons natuurlijk altijd om advies vragen. Neem daarvoor gerust contact met ons op.
Drie keuzes bij oude spouwmuurisolatie
Wanneer u weet wat de staat van uw huidige spouwmuurisolatie is, heeft u drie keuzes.
1. U laat alles bij het oude. Daarmee accepteert u de isolatie van uw spouwmuur zoals die nu is en accepteert u ook de daarbij behorende stookkosten.
2. U haalt de oude spouwmuurisolatie eruit om deze te vervangen door nieuw isolatiemateriaal. Dat is weliswaar een lastige klus, maar kan afhankelijk van de kwaliteit van het nieuwe vulmateriaal, wel leiden tot een beter geïsoleerde muur.
3. De snelste en meest effectieve manier om de isolatiewaarde van uw muur te verhogen, is de spouwmuur te isoleren met modern isolatieschuim.
Spouwmuurisolatie met Enverifoam
Voor het isoleren van spouwmuren maken wij gebruik van Enverifoam isolatieschuim.
Enverifoam is het enige isolatiemateriaal dat kan worden toegepast bij zowel lege spouwmuren als in spouwmuren die nog deels gevuld zijn met oud isolatiemateriaal.
Wanneer er in de bestaande spouwmuur nog uitgezakt wol of half weggelopen parels zitten, dan zal het isolatieschuim de lege ruimtes geheel opvullen. Ook worden zo naden en kieren in de spouwmuur afgedicht.
Het eenmaal uitgeharde materiaal neemt geen vocht op en blijft goed ademen. Daarmee blijft een goede vochtregulatie van de muur behouden.
Besparen op de stookkosten
Met Enverifoam kunnen wij een zeer hoge isolatiewaarde van 0.30 Lambda behalen. Dat zal u zeker helpen bij het besparen op uw stookkosten.
Afhankelijk van de bestaande energieprijzen en de isolatiegraad van uw oude spouwmuur, kan dat voordeel oplopen tot wel honderden euro’s per jaar. Bovendien levert een goed geïsoleerde spouwmuur een bijdrage bij het verkrijgen van een hoger energielabel op uw huis.
Met Enverifoam is een efficiënte spouwmuurisolatie gegarandeerd.
Kosten spouwmuurisolatie
De kosten voor het aanbrengen van spouwmuurisolatie zijn afhankelijk van verschillende factoren. Zo zijn de kosten mede afhankelijk van de breedte van de spouw, de bereikbaarheid van de muren en de grootte van de gevel(s).
U zult begrijpen dat er voor een muur met een groot oppervlak en met een brede spouwmuur, meer isolatiemateriaal nodig is dan voor een klein en smal muurtje. Of uw muur zich op de begane grond bevindt of in een flatgebouw op de vierde verdieping, is natuurlijk ook van invloed op de uiteindelijke prijs.
Wanneer u twee of meer isolatieprojecten combineert, dan kunt u in aanmerking komen voor isolatie subsidie van de overheid.
Natuurlijkvriendelijk isoleren
Bij het isoleren van de spouwmuur, houden wij ons aan de richtlijnen van Natuurvriendelijk isoleren.
Advies vragen
Wilt u vooraf advies over het isoleren van uw buitenmuren?
Onze adviseurs komen graag geheel vrijblijvend bij u langs om u te adviseren over uw specifieke isolatiewensen. Neemt u dus gerust vandaag nog contact met ons op.
Direct een offerte aanvragen mag natuurlijk ook.
We horen graag van u.